inspiration

Kært barn har mange navne

Posted On september 19, 2013 at 12:09 pm by / No Comments

Håndtaske, clutch, tote, dametaske eller bare taske. Kært barn har mange navne.

Men selvom man måske opfatter håndtasken som en forholdsvis moderne mode accessorie, er den ingenlunde en ny opfindelse. Faktisk har små mønttasker rødder tilbage til de tidlige romerne, der brugte dem til at bære mønter i – heraf navnet (coin)purse. Men dametaskens oprindelse, skal findes i de små tasker som damer typisk bar rundt med sig, og kan spores helt tilbage til starten af det syttende århundrede. Det var dog først i starten af  1900tallet at termen ”håndtaske” opstod.

 

Den morderne håndtaske som vi kender den, kom til i England under den industrielle revolution og var et resultat af den stigning i rejsen omkring som den nyopførte jernbane medførte. Denne stigning i rejsen omkring, betød at kvinder ofte befandt sig langt væk fra hjemmet og langt væk fra de personlige ejendele, som en dame kunne få brug for i løbet af en dag.

 

Det startede alt sammen med en britiske industrialist og entreprænør Samuel Parkinson, der insisterede på at få fremstilt en række rejsetasker, som kunne indeholde hans kones mindre ejendele. Han efterspurgte at disse tasker blev fremstillet i det samme læder, som resten af deres kufferter og større rejsetasker, og producenten H.J Cave efterkom hans forespørgsel og producerede den første række luksus håndtasker. Blandt disse tasker producerede han blandt andet tasker som vi kender dem i dag heri blandt en clutch og en tote bag.

 

H J Cave

 

Photo credit: http://www.beyondretro.com/

Skriv et svar