articles

Seriøse ”førsteverdens problemer”

Posted On september 24, 2013 at 1:59 pm by / No Comments

 

Jeg har brug for lige at lufte noget ellers temmelig politisk ukorrekt her: Jeg skal til at starte med at skrive speciale om en lille uges tid, hvilket betyder, at min indtægt går betydeligt ned, da jeg ikke har tid til at arbejde så meget som jeg ellers plejer. Men dette betyder også, at jeg bliver nødt til at skære drastisk ned på min livsstil, som ellers bærer præg af, at os danske studerende ikke ligefrem mangler noget.

 

Jeg vil ikke give kritikerne ret i, at vi dovner den og ikke laver andet end at gå på café og drikke café latte, for det er hvert fald ikke sandt for mit vedkommende – jeg skal ikke kunne svare for andre. Jeg læser nemlig meget, hvilket er nødvendigt for at kunne følge med på mit ret krævende studie.

Men når det nu er sagt, så er der jo masser af aftener og weekender til at drikke café latte, spise på restaurant, shoppe, gå på udstilling, gå til koncert, rejse, købe designermøbler, og hygge sig derhjemme med veninderne og god mad. Og den forholdsvist høje levestandart, som jeg har haft i en årerække grundet min SU kombineret med løn, skal nu nedjusteres. Men ”what to do”?

 

Hvad i alverden skal jer skære på, når nu indtægten falder med 50 procent? For der skal jo være til regningerne: Mobiltelefonen, el og den vigtige fyringsolie. Jeg kan heller ikke skære på sport, for det er vigtigt at få rørt sig, når man sidder meget ned. Jeg kan ikke spare på madsvarer, for det er vigtigt at få god mad, når man skal koncentrere sig så meget, som jeg skal de næste seks måneder. Derudover har jeg allerede nu planlagt en ferie i Januar –så jeg kan få lidt sol – lige inden det for alvor går løs med specialet. Men… Jeg kan godt se hvor det bærer hen. Det må så blive alt det andet: impulsive café besøg, koncerter, nips til hjemmet, tøj.. Suk, alt dette skal sættes i bero i et halvt år! Puha, bare jeg klarer den.

 

Har du gode spare tips eller andre gode råd til hvordan man kommer bedst muligt igennem specialetiden? Så skriv gerne i kommentarfeltet nedenfor.

 

 

diamonds

 

Photo credit: http://www.layoutsparks.com

Skriv et svar